Kun je RVS elektrode lassen?

RVS elektrode lassen is een veelgebruikte vorm van RVS bewerking, omdat het een veelzijdige techniek is. RVS staat daarbij voor roestvast staal. Daarnaast zijn er verschillende soorten RVS elektroden te verkrijgen, waardoor het voor veel toepassingen gebruikt kan worden.

Welke elektrode voor RVS?

Wolfraam elektroden

Materiaal Kleur
Aluminium (rein) – voor wisselstroomlassen (AC) Groen
Staal, RVS en aluminium (Seltene Erde)- zeer geschikt voor zowel het gelijkstroom- als het wisselstroomlassen Lila / Paars
Staal, RVS (2% cerium) – voor het gelijkstroomlassen (DC) in het lagere stroombereik Grijs

Kun je roestvrij staal lassen?

Het gaat prima maar dan wel met een speciale overgangselectrode. Hou er wel rekening mee dat normaal rvs 316L minder sterk is dan veel soorten staal.

Kan inox gelast worden?

De hoofdindeling is smeltlassen en druklassen. Roestvaststaal wordt meestal gelast met smeltlassen onder de bescherming van gas. De processen zijn dan TIG en MIG/MAG. Roestvaststaal wordt overwegend gelast met gelijkstroom.

Kan je staal aan inox lassen?

Inox is niet de meest makkelijke staalsoort om te lassen, maar onmogelijk is het zeker niet. Inox komt van het Franse ‘inoxydable’ en is een roestvast staal of rvs, niet te verwarren met het algemeen gebruikte roestvrij staal. Inox kan onder bepaalde omstandigheden namelijk wel degelijk roesten.

Kun je staal lassen?

Welke lastechniek je gebruikt om staal te lassen, is helemaal aan jou. Zowel met elektrode lassen, TIG lassen en MIG/MAG lassen maak je stevige lasverbindingen. Voor het lassen van staal heb je geen wisselstroom, maar gelijkstroom nodig.

Welke elektrode heb ik nodig?

Zo heb je bijvoorbeeld laselektroden met laaggeleerd staal, hooggeleerd staal en hoog Ni-houdend materiaal. Naast de lastechniek moet je bij het aanschaffen van de elektroden op het materiaal en de diameter letten. Zo zijn er laselektroden die geschikt zijn voor bijvoorbeeld gietijzer, aluminium en ongelegeerd staal.

Welke diameter elektrode gebruiken?

Stroomsterkte naargelang de elektrodediameter

  1. Bij een diameter van 3,2 mm moet de stroomsterkte tussen 90-150 A liggen.
  2. Bij een diameter van 4,0 mm moet de stroomsterkte tussen 120-200 A liggen.
  3. Bij een diameter van 5,0 mm moet de stroomsterkte tussen 180-270 A liggen.

Kan je inox aan staal lassen?

Kan je RVS lassen met CO2?

Tijdens het MAG-lassen wordt er rond de boog een beschermgas aangebracht, een actief gas zoals bijvoorbeeld CO2. MAG-lassen wordt toegepast voor RVS. Bij RVS lassen worden gassen op basis van argon, gemengd met CO2 toegepast. Het grote voordeel van dit lasproces is de hoge lassnelheid.

Waarmee staal lassen?

Kan je staal aan aluminium lassen?

De twee meest gebruikte methoden om het booglassen van aluminium op staal mogelijk te maken, zijn bimetalen overgangsstukken en het coaten van het ongelijksoortige materiaal vóór het lassen. Aan de ene kant van het tussenstuk wordt staal op staal gelast en aan de andere kant aluminium op aluminium.