Welke arts voor ooglidcorrectie?

In sommige klinieken wordt de operatie uitgevoerd door een huisarts, aangezichtschirurg (=kaakchirurg), KNO-arts en/of cosmetisch arts. Soms werken de goedkopere klinieken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn.

Hoeveel kost een boven ooglidcorrectie?

Overzicht kosten ooglidcorrectie

Behandeling Kosten
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift) € 875,-
Onderooglift correctie € 1300,-
Verkleining van de ooglidspleet (dubbelzijdig) € 1250,-
Herstel afstaand ooglid enkelzijdig (ectropioncorrectie) € 800,-

Wat kost een ooglift?

De geschatte kosten van een bovenooglidcorrectie liggen rond de 700 euro per oog en vallen onder het eigen risico van de zorgverzekering.

Hoe verloopt ooglidcorrectie?

Bij een onderooglidcorrectie maakt de chirurg een snede net onder de onderste wimperrand richting de buitenste ooghoek. Vervolgens voert de plastisch chirurg de operatie uit door: Het verwijderen van overtollig vet, vocht en huid onder de oogleden.

Wie voert een ooglidcorrectie uit?

Veel klinieken laten de ooglidcorrectie uitvoeren door een plastisch chirurg. Ooglift kiest er echter bewust voor om niet met plastisch chirurgen te werken. Een plastisch chirurg voert namelijk cosmetische ingrepen aan het hele lichaam uit.

Waar een ooglidcorrectie?

Onderooglidcorrectie: met een korte en kleine operatie wordt overtollige huid en vet onder het oog verwijderd. Zo verdwijnt uw vermoeide blik met wallen. Ooglidcorrectie van de levatorspier: de spier in het bovenooglid wordt strakker gezet voor een mooie open blik. Er zijn verschillende operatietechnieken mogelijk.

Wat kost een ooglidcorrectie in belgie?

Ogen: Prijs

Bovenste ooglidcorrectie 1350 € incl. BTW
Onderste ooglidcorrectie 1700 € incl. BTW
Bovenste en onderste ooglidcorrectie 2900 € incl. BTW

Heb ik een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is nodig wanneer hangende oogleden of wallen ongemakken veroorzaken, zoals hoofdpijn, verminderd zicht en een vermoeid uitziende blik.

Wat kost een ooglidcorrectie bij Zonnestraal?

Uw oogarts zal van tevoren bekijken of het oog hinder van deze ingreep kan ondervinden….Vragen.

Behandeling Prijs
Bovenooglidcorrectie (blepharoplastiek en ptosiscorrectie) € 1.250,- (1 oog) | € 2.085,- (2 ogen) € 1.250,- (1 oog) | € 2.085,- (2 ogen)

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep. Afhankelijk van de specifieke omstandigheden duurt de boven- of onderooglidcorrectie tussen de 30 en 60 minuten. Als een boven- en onderooglidcorrectie worden gecombineerd is de duur ongeveer anderhalf tot twee uur.

Hoe pijnlijk is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U krijgt dus geen volledige verdoving (narcose). Tijdens de behandeling kunt u wel een drukkend gevoel ervaren. Dit is net als een verdoving bij de tandarts; u ervaart geen pijn, maar u voelt wel dat de tandarts u behandelt.

Waar kun je het beste een ooglidcorrectie laten doen?

U kunt een ooglidcorrectie laten uitvoeren bij één van de focusklinieken van Bergman Clinics. De ingreep wordt zowel uitgevoerd door een plastisch chirurg als een oogarts.