Wat moet je doen als je man je slaat?

Hulp van de huisarts bij ernstige problemen Uw huisarts vraagt u om te vertellen wat er is gebeurd. Daarna zal de huisarts het volgende kunnen doen: Onderzoeken hoe groot de problemen zijn. Als u kinderen heeft, gaat de huisarts na of zij ook veilig zijn.

Wie hebben er te maken met huiselijk geweld?

70 procent huiselijk geweld is structureel Zo zei 24 procent van de 16- tot 18-jarigen en 18 procent van de 18- tot 24-jarigen slachtoffer te zijn geweest van geweld in de huiselijke kring, tegen 3 procent van de 65-plussers. Vrouwen zijn iets vaker slachtoffer dan mannen: 9 procent tegen 7 procent.

Wat te doen bij fysiek geweld?

Advies/melden Bellen kan ook anoniem of alleen voor advies (zonder te melden). Bij acuut gevaar bel 112.

Hoe maak je het goed na een ruzie?

5 Do’s – Om het Goed te Maken na Ruzie

  • Je kan de relatie vaak herstellen door je excuses aan te bieden.
  • Een ruzie met je vriend los je op door minder te praten.
  • Hou rekening met zijn domheid als je de relatie wil goedmaken.
  • Als hij boos is maar jij niet meer, blijf dan gewoon lief en attent.

Wat te doen als je vriend agressief is?

Zoek hulp. Ga naar je huisarts en bespreek de situatie. Hij/zij kan je doorverwijzen voor hulp. Bijvoorbeeld door Fier.

Wat is het probleem van huiselijk geweld?

Huiselijk geweld is geen privéprobleem, maar een maatschappelijk probleem. Als er een geval van geweld is, moet de overheid dit onderzoeken en ervoor zorgen dat er opvang en hulp is voor het slachtoffer. Dat vraagt onder andere om voldoende opvangplaatsen en medische, psychische en juridische bijstand.

Hoeveel vrouwen zijn slachtoffer van huiselijk geweld?

Wereldwijd krijgt een op de vier vrouwen in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld door een mannelijke partner. Dat stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van onderzoek in 161 landen, over de periode van 2000 tot met 2018.

Wat is de straf voor mishandeling?

Lid 1 “Mishandeling wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vierde categorie”. Lid 2 “Indien het feit zwaar lichamelijk letsel ten gevolge heeft, wordt de schuldige gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie”.

Wat kun je doen tegen verbaal geweld?

U kunt een verkennend gesprek met de politie aanvragen waarin u samen bespreekt welke risico’s u loopt en hoe u uw veiligheid bewaakt. Grenzen aangeven is soms moeilijk als u zich geïntimideerd voelt. Een assertiviteitscursus kan helpen om duidelijker aan te geven wat u wel en niet wilt.

Wat doet de overheid tegen geweld op straat?

Alarmnummer 112 bellen. Het alarmnummer 112 is altijd bereikbaar. Zelfs wanneer u geen bereik heeft of uw beltegoed op is, kunt u altijd 112 bellen. Zodra u een medewerker van 112 aan de lijn krijgt, geeft u eerst door in welke plaats u bent.