Waar rijdt de Drechthopper?

De Drechthopper is bedoeld voor ritten naar een bestemming maximaal 25 km van uw woonadres. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, op bezoek te gaan bij familie en bekenden of om naar de film te gaan.

Wat kost de Drechthopper?

Wat verandert er? Heeft u een Drechthopperpas met Wmo-indicatie? Dan gaat u vanaf 1 januari 2019 een opstaptrief betalen van € 0,60. Daarnaast betaalt u per gereisde kilometer € 0,13.

Wat is Drechthopper?

De Drechthopper is collectief vervoer voor mensen die door een beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Wat kost de Wijkhopper?

U betaalt een bedrag voor iedere kilometer die u met de Wijkhopper reist. Het aantal kilometers wordt berekend aan de hand van de kortste route. Als er omgereden moet worden om andere mensen op te halen of af te zetten, dan kost dit u niets extra.

Hoe werkt de Drechthopper?

U betaalt een bedrag voor iedere kilometer die u met de Drechthopper reist. Het aantal kilometers wordt berekend aan de hand van de kortste route. Als er omgereden moet worden om andere mensen op te halen of af te zetten, dan kost dit u niets extra. Bekijk hieronder de verschillende tarieven en hoe u kunt betalen.

Hoe kom ik in aanmerking voor Valys?

U heeft uw Valyspas het snelst in huis als u de aanvraag digitaal doet via pasaanvraag.nl. Ook kunt u per post een pas aanvragen. U dient dan een kopie van een van deze documenten, samen met een pasfoto, kopie identiteitsbewijs en een volledig ingevuld Valys aanvraagformulier op te sturen naar Valys.

Hoe kom ik in aanmerking voor vervoer op maat?

Wmo-vervoer per regiotaxi (of deeltaxi) kan men aanvragen via het Wmo-loket van je eigen gemeente….Stappenplan

  1. Zoek contact met het Wmo-loket of zorgplein van je gemeente.
  2. Geef aan welke hinder er wordt ondervonden ten aanzien van je mobiliteit, bijvoorbeeld een lichamelijke beperking.

Kan ik met Valys reizen?

Bij het boeken van een reis dient u te melden of u een begeleider meeneemt. Dat kan met Valys Vrij, maar als u met een eigen kortingkaart reist, dan vervalt de gratis reis van een begeleider. U dient dan zelf te zorgen voor een OV-Begeleiderskaart. Met Valys Vrij kunt u ook nog twee reisgenoten meenemen.

Hoe kom je in aanmerking voor Wmo-vervoer?

Wmo-vervoer per regiotaxi (of deeltaxi) kan men aanvragen via het Wmo-loket van je eigen gemeente….Stappenplan

  • Zoek contact met het Wmo-loket of zorgplein van je gemeente.
  • Geef aan welke hinder er wordt ondervonden ten aanzien van je mobiliteit, bijvoorbeeld een lichamelijke beperking.

Hoe kom ik in aanmerking voor de Regiotaxi?

Regiotaxi kunt u aanvragen bij het Wmo-loket van uw gemeente of rechtstreeks bij de klantenservice van dan de taxidienst. 1. Heeft u een Wmo-indicatie of denkt u er recht op te hebben? Ga dan naar het Wmo-loket van uw gemeente.

Hoeveel kilometer mag ik reizen met Valys?

Het standaard PKB voor 2019 is 700 kilometer. Als u over deze 700 kilometer heen bent, kunt u wel blijven reizen. U betaalt dan echter het commerciële tarief van € 1,23 per kilometer.

Kan ik met Valys naar Belgie?

Valys is uitsluitend bedoeld voor reizen binnen Nederland. Het boeken van een taxi naar of vanuit Duitsland of België is niet mogelijk.