Waarom een gestructureerde mededeling?

De gestructureerde mededeling helpt ons om je betaling correct te verwerken en dit heeft ook voor jou voordelen: Je vermijdt dat je betaling per vergissing aan een andere factuur wordt gekoppeld of dat je onterecht herinneringsbrieven krijgt. Je betaling wordt automatisch en dus sneller verwerkt.

Wat als je de gestructureerde mededeling vergeet?

Wanneer u betaalde en de gestructureerde mededeling vergat kan u voor betalingen op rekeningnummer eindigend op 1360: het betalingsbewijs samen met het nummer van uw pv doorsturen naar de laatste instantie die u een brief heeft opgestuurd, of m.a.w. de afzender van deze brief.

Welke gestructureerde mededeling voorafbetaling?

Doe dat dan: op het rekeningummer BE61 6792 0022 9117 (BIC: PCHQ BEBB) van het ‘Inningscentrum – Dienst voorafbetalingen’ met adres Koning Albert II-laan 33, 1030 Brussel, met de gestructureerde mededeling die u vindt in MyMinfin (externe link), bij voorkeur via een bankrekening die op uw naam geopend is.

Wat is het verschil tussen een vrije mededeling en een gestructureerde mededeling bij een overschrijving?

Een overschrijving met gestructureerde mededeling of afgekort “OGM” is een combinatie van drie groepen van 12 (respectievelijk drie, vier en vijf) cijfers, gescheiden door een schuine streep. De eerste tien cijfers zijn vrij te kiezen en zijn bijvoorbeeld een klantennummer of een factuurnummer.

Wat is een gestructureerde mededeling?

Een overschrijving met gestructureerde mededeling of OGM is een begrip uit het Belgische financieel verkeer. Deze mededeling wordt in België vaak gebruikt om overschrijvingen automatisch te kunnen laten verwerken. Zo weet het computersysteem van de ontvanger onmiddellijk welke factuur betaald wordt.

Wat wordt er bedoeld met de voorafbetaling?

Voorafbetalingen vormen eigenlijk een voorschot op de eindbelasting die u volgens het aanslagbiljet verschuldigd zal zijn. Ze zijn vergelijkbaar met de bedrijfsvoorheffing op het loon van werknemers.

Waar vind ik attest voorafbetalingen?

De VMSW stuurt u jaarlijks een fiscaal attest 281.61 voor uw belastingaangifte. U kunt het ook digitaal terugvinden via MyMinFin (aanmelden bovenaan, met e-ID of token). Bewaar dit document zorgvuldig, misschien heeft u het attest nodig voor de fiscus.

Wat is een vrije mededeling?

Deze soort mededeling is er gekomen om betalingen automatisch te kunnen verwerken. De eerste tien cijfers zijn vrij te kiezen en zijn bijvoorbeeld een klantennummer of een factuurnummer. Als het controlegetal niet overeenstemt met de 10 eerste cijfers, dan wordt de betaling geweigerd.

Wat is een bankoverschrijving?

Een overschrijving of bankoverschrijving is het verplaatsen van tegoed van de ene bankrekening naar de andere in directe opdracht van de verzender.

Wat is het verschil tussen een gestructureerde mededeling en een gewone mededeling?

Wat is Belastingvermeerdering?

Wat houdt de maatregel in De voorafbetalingen zijn gebaseerd op de vermoedelijke winsten van het lopende jaar. Indien dit niet gebeurt, worden belastingvermeerderingen aangerekend. De stortingen zouden de belastingen van het lopende belastbare tijdperk ongeveer moeten dekken.

Wat is Bonifisc?

Een krediet om voorafbetalingen van belastingen te doen, in alle rust. Financier uw voorafbetalingen van belastingen, zo vergeet u het nooit meer. Uw krediet wordt automatisch vernieuwd en wij passen het elk jaar aan uw behoeften aan.