Mihin kaikkeen akupunktio auttaa?

Akupunktuuri on Suomessa ennen kaikkea kivunhoitomenetelmä. Lääkkeetön vaihtoehto sopii helpotukseksi muun muassa migreeniin, kolmoishermosärkyyn ja Hortonin päänsärkyyn. Erityisen hyvin tehokas ja turvallinen hoitomuoto sopii raskaana oleville päänsärkypotilaille.

Miten akupunktio auttaa?

Tavallisimpia akupunktiolla hoidettavia kiputiloja ovat päänsärky, niska-hartiaseudun kiputilat sekä selkäkivut. Näitä kiputiloja on myös tutkittu laajimmin. Akupunktiosta on osoitettu olevan hyötyä migreenin ja jännityspäänsäryn hoidossa.

Mitä Akupunktiossa tapahtuu?

Akupunktio (myös akupunktuuri, neulahoito, pistelyhoito; lat. acus ‘neula’ + lat. pungere pistää; kiin. 針灸, zhēn jǐu) on eräs uskomuslääkinnän muoto ja osa perinteistä kiinalaista lääkintää, jossa hoito tapahtuu pistämällä neuloja potilaan kehoon.

Mihin apua akupunktiosta?

Päänsärky, migreeni, lapsettomuus, jäätynyt olkapää, iskiaskipu, tenniskyynärpää, hermostoperäiset kiputilat, niska-, hartia- ja selkäsärky, reumaattiset kiputilat, kuukautiskivut, väsymys, masennus, unettomuus, korvien soiminen, stressi ja psykosomaattiset oireet, kasvohermohalvaus, katkokävely, halvauksen jälkitilat.

Miksi akupunktio?

Akupunktuurihoidot soveltuvat parhaiten kipujen lievittämiseen. Teho on tutkimusten mukaan lumehoidon luokkaa tai vain hieman parempi. Hoidon kohteena ovat yleensä tuki- ja liikuntaelimistön kivut: niska- ja hartialihasten kivut, nivelrikon säryt tai selkävaivat.

Milloin Akupunktioon?

Lähtökohtaisesti mihin tahansa krooniseen kipuun tai lihasjännitykseen kannattaa kokeilla akupunktiota, ja yleensä sen vaikutuksen huomaa jo ensimmäisen hoitokäynnin jälkeen. Esimerkkejä hoidettavista kivuista: Niskahartiakipu tai -jännitys. Päänsärky, migreeni.

Mihin perustuu akupunktion kipua lievittävä vaikutus?

Akupunktion vaikutus perustuu akupunktiopisteiden ärsytykseen neulalla, mikä käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin. Akupunktiohoidolla voidaan lieventää mm. päänsärkyä tai migreeniä, lihasten jäykkyyttä tai erilaisia hermosärkyjä.

Kenelle akupunktio ei sovi?

Lääkärin antama akupunktio perustuu aina taudinmääritykseen. Akupunktio ei sovi kaikille, kuten eivät Luostarisen mukaan monet muutkaan kivunhoitomenetelmät. – Niska-hartiakivussa ja migreenissä yli puolet hyötyy akupunktiosta, selkä- ja hermokivuista kärsivistä noin kolmannes, hän sanoo.

Mitä on kiinalainen lääketiede?

Perinteinen kiinalainen lääkintä tai puhekielessä kiinalainen lääkintä tai lääketiede on oppi terveyden ylläpitämisestä, sairauksien syistä, ehkäisemisestä ja hoidosta. Se on kokemukseen perustuvaa uskomuslääkintää.

Mitä vaivoja akupunktiolla voidaan hoitaa?

Mitä akupunktiolla voi hoitaa?

  • Niskahartiakipu tai -jännitys.
  • Päänsärky, migreeni.
  • Selkäkipu, iskiasvaivat.
  • Tenniskyynärpää, hiirikäsi ja muut käden rasitusvammat.
  • Polvikipu, plantaarifaskiitti.
  • Kuukautiskivut.
  • Hermo- ja reumaperäiset kivut.
  • Fibromyalgia.

Mitä ovat Meridiaanit?

Meridiaanit ovat kanavia, jotka kuljettavat qitä ja verta kaikkiin ihmisen ruumiinosiin. Meridiaaneille sijoittuvat akupisteet. Meridiaaneja katsotaan nykyään olevan 20: Päämeridiaanit eli 12 kanavaa (十二經脈; yksinkert.

Mitä lääketiede on?

Lääketiede tarkoittaa suppeassa merkityksessä terveyden ylläpitämiseen ja palauttamiseen sekä sairauksien ehkäisemiseen ja hoitoon kohdistuvaa tiedettä. Laajassa merkityksessä lääketiede sisältää myös näihin päämääriin tähtäävät käytännön toimet eli lääkinnän ja kirurgian.