Wat is wisselende aandacht?

Wisselende Aandacht: Het vermogen om de aandacht afwisselnd te richten op twee of meer stimuli. Verdeelde Aandacht: Het vermogen om de aandacht gelijktijdig op verschillende stimuli te richten.

Wat voor soorten aandacht zijn er?

Er zijn drie vormen van aandacht:

  • gerichte aandacht: een kind kan weerstand bieden aan prikkels uit de omgeving.
  • volgehouden aandacht: een kind kan zijn aandacht voor langere tijd vasthouden.
  • verdeelde aandacht: een kind kan de aandacht verdelen tussen meerdere aspecten van informatie.

Wat is concentratie hersenen?

Concentratie wordt beschreven als de mogelijkheid om je langdurig op een taak te richten, ook wel volgehouden aandacht genoemd. Dus om concentratie te kunnen begrijpen zullen we eerst het begrip aandacht moeten uitleggen. Wat is aandacht nou eigenlijk?

Wat betekent volgehouden aandacht?

Bij een ongestoorde volgehouden aandacht kan men de aandacht voor de duur van een (deel)activiteit gericht vasthouden, bijvoorbeeld tijdens een gesprek. Personen met een stoornis in de volgehouden aandacht hebben moeite om hun aandacht gericht vast te houden, dus om zich te concentreren op een taak.

Wat is Aandachtscontrole?

Aandachtscontrole is een geestesgesteldheid die ons helpt om al onze aandacht ter richten op wat we doen of willen. Het werkt bovendien ook net als een spier. Hoe meer je het gebruikt, hoe sterker het wordt.

Wat is het concentratievermogen?

Concentratievermogen is voor het leerproces op school een belangrijke vaardigheid. Je moet als kind in staat zijn om je te richten op waar je mee bezig bent en je tegelijkertijd af kunnen sluiten van de indrukken die van buiten op je af komen.

Wat is een concentratiestoornis?

In het kort: Bij concentratieproblemen heb je moeite met het focussen op één onderwerp of bezigheid. Bekende oorzaken zijn een depressie, relatieproblemen of een burn-out. De symptomen van concentratieproblemen zijn onder andere vergeetachtigheid en chaotisch zijn.

Welk deel van de hersenen zorgt voor concentratie?

In de hersenwetenschap spreken ze liever over de prefrontale cortex in de hersenen, het voorste gedeelte.

Wat wordt er bedoeld met de concentratie van een stof?

De concentratie of sterkte van een oplossing geeft aan hoeveel stof er is opgelost per hoeveelheid oplossing (of oplosmiddel).

Wat is taak initiatie?

Taakinitiatie: op tijd en efficiënt aan een taak beginnen. Planning/prioritering: een plan maken en beslissen wat belangrijk is.