Emekli sicil no nasil ogrenirim?

Öncelikle E- Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonrasında emeklilik tescil bilgileriniz arasında emeklilik sicil numaranızı görüntüleyebilirsiniz. Emeklilik sicil numaranız sigorta türünüze göre isim alır. Yani 4A, 4B ve 4C olarak bütün sigortalılar devlet tarafından sınıflandırılmıştır.

Emekli sicil no nerede yazar?

Bunun için de öncelikli olarak (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu) bağlantı linkine tıklamanız gerekmektedir. Açılan sayfada öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonrasında emeklilik tescil bilgileriniz arasında emeklilik sicil numaranızı görüntüleyebilirsiniz.

Emekli sicil no ile ssk sicil no aynı mı?

Emeklilik sicil no Sosyal Güvenlik Kurumunun sigortalanmış çalışanların adına verilen bir numaradır. Bu numara sayesinde SGK sigortalılarını sınıflandırır, onları tanımlar ve sigortalılara dair bilgiler bu numaraya kaydedilir ve sigortalılar dair bütün işlemler bu sicil numarası üzerinden yapılır.

4C sicil no kaç haneli?

16 haneli numara girilecektir.

Sicil no ne demek?

Sicil no, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışan kişilerin sigorta durumlarını, primlerinin düzenli yatıp yatmadığına bakmaları ve emeklilik bilgilerini edinebilmeleri için kullanılan numaralardır. Sicil No Nedir? Sicil no genellikle sosyal güvenlik numarası olarak da bilinmektedir.

4C sicil no nasıl öğrenilir?

– 4C için 4C Tescil Kaydı https://www.turkiye.gov.tr/4c-tescil-kaydi linklerinden kontrol edilebilir. – Ancak sorgulama için öncelikle kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. – Kimlik doğrulaması için ise e-devlet şifresi ve TC kimlik numarasına ihtiyacınız vardır.

Emekli Sandığı sicil numarası nasıl alınır?

E Devlet üzerinden Emekli Sandığı sicil numarasını öğrenmek için ilk olarak https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu linkine giriş yapılması gerekmektedir. Bu adımın arkasından TC kimlik numarası ve şifre bilgisinin girilmesi adımının başarılı bir şekilde geçilmesi gerekir.

Sicil numarası neye göre verilir?

1 – 4 rakamları arasında kişinin çalışma hayatındaki mahiyetine göre numara verilir. Sicil numarasında ayrıca; işkolu kodu, ünite kodu, sıra numarası, il kodu vb. birçok farklı detay yer almaktadır. SSK sicil no kaç haneli sorusunun cevabı ise bu unsurlara bağlı olarak 13 olarak tanımlanır.

Iş yeri sicil no nedir?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. Bu sicil numarası yani işveren sicil numarası 26 rakamdan oluşur. Söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası görevini görmektedir.

4C Sicil No nedir?

İster 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olsun Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan tüm vatandaşların, sigorta durumlarını öğrenmelerini, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri sağlayan numaradır.

SGK sicil no kaç haneli örnek?

Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Örneğin 2 1084 02 02 9999999 034 99-05 000 gibi numaralar iş yeri sicil numarasıdır. Eğer alt taşeron bir firma bulunuyorsa alt taşeronu tescil sırasına göre 001, 002 gibi devam etmektedir.

Sicil numarası ne işe yarar?

Kişinin çalıştığı kurum tarafından çalışanlarını tanımlayabilmek için verilen numaraya sicil numarası denir. Aynı zamanda çalışılan şirket kapsamında bir T.C. kimlik numarası gibi algılamak mümkün. Bu bağlamda birçok yerde karşılaşılan ve kullanılması gereken numaralar arasında yer alır.