Hoe afspraak maken voor theoretisch rijexamen?

Een afspraak maakt u online via onze website www.sbat.be en dit via de knop “afspraak rijbewijs theorie”. Enkel voor speciale zittingen, examens met tolk en de mondelinge examens C-C1 of D-D1 met vakbekwaamheid moet u tijdig een afspraak maken.

Waar kan ik mijn theoretisch rijexamen afleggen?

Een theoretisch of praktijkexamen kunt u niet overal afleggen. Dat kan enkel in een instelling die door de automobielinspectie erkend is. Op de website van de GOCA vindt u een overzicht van de erkende examencentra . De rijopleiding en het rijexamen zijn gewestelijke bevoegdheid.

Waar theorie rijbewijs B afleggen?

Het theorie-examen is de eerste stap om een rijbewijs te behalen. U kunt het examen afleggen vanaf 17 jaar in een examencentrum ((opent in nieuw venster)) naar keuze. De prijs is 15 euro. Ga via de website van uw examencentrum na of u op voorhand (online) een afspraak moet maken.

Hoe verloopt het theoretisch rijexamen?

Tijdens het theorie-examen word je kennis over het verkeersreglement getest aan de hand van reële verkeerssituaties. De vragen verschijnen op het computerscherm en worden duidelijk voorgelezen. Hierna krijg je 15 seconden antwoordtijd per vraag. Een theorie-examen duurt zo’n 30 minuten.

Hoe afspraak maken praktijk examen?

Vanaf 15 maart zal je een afspraak voor een praktijkexamen online kunnen vastleggen via onze website www.sbat.be. Op onze homepage vind je hiervoor een knop “Afspraak Rijbewijs” waarna je de button “Praktijk” kiest.

Wat moet je kennen voor je theoretisch rijexamen?

Het auto theorie examen bestaat uit drie onderdelen: gevaarherkenning, kennis en verkeersinzicht. Gevaarherkenning gaat over het herkennen van gevaar en hoe je in gevaarlijke situaties moet handelen. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, waarvan je er minimaal 10 goed moet hebben.

Welke vragen krijg je bij CBR?

Na de vragen over de gevaarherkenning krijg je 40 vragen die gaan over de verkeersregels en verkeersinzicht. Van deze 40 vragen moet je minstens 35 vragen goed beantwoorden. In dit onderdeel kun je ja/nee-vragen tegen komen, maar ook meerkeuzevragen, open vragen en sleepvragen.

Kan je je theorie-examen nog afleggen?

Een geslaagd theorie-examen is normaal gezien 3 jaar geldig. Als de geldigheid van je theorie-examen vervalt tussen 16/03/2020 en 30/12/2020 mag je nog een praktijkexamen afleggen tot 31/12/2020 zonder eerst opnieuw een theorie-examen te doen.

Wat is het B rijbewijs?

Om in een auto te rijden, heeft u rijbewijs B nodig. Met een rijbewijs B mag u maximaal 8 personen vervoeren, uzelf niet meegerekend.