Bircan nin anlami nedir?

Bircan ismi: Çok sevimli, cana yakın demektir.

Bircan ismi kaç kişide var?

Bircan İsminin İstatistikleri Bircan isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 4.098 kişiden birinin ismi Bircan.

Bircan ismi kuranda geçiyor mu?

Bircan İsmi Kuranda geçiyor mu? Bircan ismi Kuran’da geçmemektedir.

Bilcan ne demek?

Sözlük 3:: Bilcan: Bilgili dost.

Zeynep ismi ne anlama gelir?

Zeynep, Arapça kökenli bir kız ismidir. Zeynep “Değerli taşlar, mücevherler” anlamını taşır. Zeynep ismi yine Arapça olan Zeyn-u Eb kelimesinden gelmektedir. Zeyn-u Eb ise “Babasının süsü” anlamına gelir.

Gülcan ismi ne anlama gelir?

Böylece çok daha güzel ve özel bir anlam elde ettiğini söylemek mümkündür. Gülcan isminin anlamı, ‘Gül gibi güzel’ ya da ‘gül gibi canlı’ şeklinde ifade edilmektedir. Pembe rengi ile beraber kız çocukları için verilebilecek en güzel isimler arasında yer alıyor.

Damla isminin anlamı ne demek?

Damla Türkçe kökenli bir isim olarak öne çıkıyor. Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış olan bu isim, kız çocuklarına uyum sağlayan ve beğeni toplayan adlar arasında yer almaktadır. Türkçe anlamı ise ‘yuvarlak içinde, çok küçük miktarda su vb. sıvı’ şeklinde yer almaktadır.

Elif ismi ne anlama gelir?

Elif ismi, Türkiye’de yaygın kullanılan ve anlamı değerli olan isimlerin başında geliyor. Elif ismi, Arap alfabesindeki ilk harfin adıdır. Bu isim, harfin ince ve uzun şeklinden dolayı uzun boya benzetilir. Ve uzun boylu, zarif kız anlamında kullanılır.

Zeynep ismi kaç tane vardır?

Aynı zamanda Zeynep, Hz. Muhammed’in kızlarından bir tanesinin de ismi. Türkiye’de bu isme sahip yaklaşık 650 bin kişi bulunuyor.

Zeynep isminin özellikleri nelerdir?

Zeynep İsminin Özellikleri Zeynep ismi iffet ve iyi ahlakı temsil eder. Zorluklarla mücadele etmede sabır ve dirayet ismin içerdiği manalardır. Sağduyu, merhamet ve adalet Zeynep isminin temsil ettiği değerlerdir. Bu isme sahip kimseler, şefkat ve merhametle dolu olur.

Gülcan ismi hangi dil?

Kökeni Türkçe olan ve uzun yıllardır kullanılan Gülcan ismi, anlamı ve aynı zamanda telaffuzu üzerinden seviliyor.

Türkiyede kaç Gülcan ismi var?

Türkiye’de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 84.761 tane Gülcan ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 375 sırada. Yani Türkiye’de her 1,636 kişiden biri Gülcan. İstanbul’da ise toplam 16.037 tane.