Hoe kan ik een opleiding volgen bij de VDAB?

Je kan van VDAB een vrijstelling van beschikbaarheid voor een erkende opleiding, studie of stage krijgen als je aan deze voorwaarden beantwoordt: Je ontvangt een uitkering van RVA (werkloosheidsuitkering, inschakelingsuitkering, inkomensgarantie-uitkering…). Je bent gedomicilieerd in Vlaanderen.

Heb ik recht op opleidingscheques?

Of je nu kort-, midden-, of hooggeschoold bent, iedereen heeft recht op opleidingscheques. Alleen moet je wel je diploma secundair onderwijs op zak hebben. Zij die al een universitaire of hogeschool opleiding gevolgd hebben, komen echter in aanmerking enkel op voorwaarde dat ze kiezen voor loopbaangerichte opleidingen.

Wie kan opleidingscheques aanvragen?

Voorwaarden

  1. U bent werknemer of u werkt als uitzendkracht. Werknemers uit zowel de privésector als de publieke sector komen in aanmerking.
  2. U woont. in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  3. U volgt de opleiding op eigen initiatief en betaalt ze zelf.
  4. U bent:

Kan ik een betaalde opleiding volgen?

Je mag afwezig zijn van het werk om die opleiding te volgen of om te studeren, met behoud van loon. Je moet wel een arbeidsmarktgerichte of loopbaangerichte opleiding volgen. Het Vlaams opleidingsverlof vervangt het huidige Betaald educatief verlof (BEV).

Welke opleiding moet je volgen voor administratie?

Om als administratief medewerker aan de slag te gaan heb je voldoende aan een mbo-opleiding. Wil je doorstuderen, kies dan voor de hbo-opleiding boekhouden of bedrijfsadministratie. Daarna kun je kiezen voor de vervolgopleiding hbo-bachelor SPD bedrijfsadministratie.

Hoeveel opleidingen mag je volgen VDAB?

Financiële voordelen voor wie ingeschreven is als werkzoekende bij VDAB. Meer dan 300 gratis online opleidingen en workshops. Meer dan 300 gratis erkende opleidingen in een opleidingscentrum. Bovendien vergoeden we je verplaatsing en kinderopvang.

Wat is opleidingscheques?

Opleidingscheques zijn een vorm van financiële steun die wordt toegekend door de gewesten. Ze kunnen gewoon worden besteld bij de VDAB, Actiris of Forem . De aankoopprijs van de cheques ligt altijd lager dan hun reële waarde.

Wat is een Loopbaangerichte opleiding?

Een loopbaangerichte opleiding is een opleiding die aangeraden wordt in het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) tijdens het volgen van een loopbaanbegeleiding.

Wie betaalt opleiding?

Als je in loondienst werkt, kun je jouw werkgever vragen om de opleiding te betalen. Vaak zijn daarover afspraken gemaakt in de CAO. Werkgevers die hun personeel opleidingen aanbieden, kunnen vergoedingen uit opleidingsfondsen krijgen. In steeds meer cao’s worden afspraken gemaakt over een persoonlijk ontwikkelbudget.

Welke opleidingen komen in aanmerking voor Zorgkrediet?

Als u Vlaams zorgkrediet wilt opnemen om een opleiding te volgen, moet die opleiding aan bepaalde voorwaarden voldoen. De opleiding moet georganiseerd, gesubsidieerd of erkend zijn door de Vlaamse overheid. De opleiding moet in elk geval minimaal 120 contacturen of 9 studiepunten op jaarbasis omvatten.

Hoeveel verdien je met opleiding VDAB?

Dit zijn de algemene regels: Ontvang je een werkloosheidsuitkering, dan ontvang je tijdens je voltijdse IBO per maand minstens 1377,44 euro bruto (uitkering + premie). Hoe lager je uitkering, hoe hoger de premie.

Hoe lang duurt de opleiding administratie?

Kosten van de opleiding Vaak wordt er ook om een eenmalig inschrijfbedrag gevraagd. Een korte mbo-opleiding bedrijfsadministratie kost ongeveer €1300 voor klassikaal studeren en €450 voor een thuisstudie. De basisopleiding administratief medewerker is de volgende 6 tot 12 maanden.