Waar staat HR3P voor?

Het Human Resources Performance Potential Portfolio (HR3P) is een hulpmiddel om het potentieel in de eigen organisatie in kaart te brengen. Inzicht in de prestaties en van het potentieel van de medewerker helpt organisaties bij het bepalen van de juiste interventies gericht op de verdere loopbaanontwikkeling.

Wat is een HR3P Matrix?

De HR3P-matrix (voluit Human Resource Prestatie Potentie Portfolio) is bedacht door wetenschappers Evers, van Laanen en Sipkens. Het is een handig hulpmiddel om de kwaliteit van je huidige personeelsbestand in kaart te brengen.

Wat is een vlootschouw?

Een vlootschouw (of een personeelsschouw) is een methodische aanpak om de aanwezige kennis, talenten en competenties van medewerkers in een organisatie in kaart te brengen en deze te koppelen aan de gewenste kennis, talenten en competenties. De vlootschouw is een onderdeel van strategische personeelsplanning.

Wat zijn P processen?

Personeelsmanagement gaat over de manier waarop de organisatie haar medewerkers inzet, stimuleert en ontwikkelt om haar strategie en beleidsdoelstellingen te realiseren. In bedrijfskundige termen kunnen we op twee manieren naar medewerkers kijken: vanuit organisatie perspectief en vanuit individueel perspectief.

Hoe bepaalt een organisatie de kwantitatieve en kwalitatieve behoeften aan personeel in de toekomst?

Factoren die de personeelsbehoefte bepalen. De behoefte aan personeel wordt beïnvloed door ontwikkelingen op de afzetmarkt. Groeiende of juist krimpende product-marktcombinaties en veranderende (arbeidsbesparende) productietechnologieën zijn belangrijke determinanten in de kwantitatieve personeelsbehoefte.

Hoe bepaal je de personeelsbehoefte?

Ontstaan van personeelsbehoefte De personeelsbehoefte wordt bepaald door: Afzet: Een groei of daling van de afzet, ofwel verkoop van producten, diensten of goederen is direct van invloed op de vraag naar arbeid. Productietechnologie: Combinatie van arbeid (mensen) en kapitaal ( machines, apparaten)

Wat is een personeelsbehoefte?

De kwantitatieve personeelsbehoefte bevat het aantal medewerkers dat nodig is. Dit aantal wordt bepaald door externe factoren, bijvoorbeeld politieke beslissingen. Maar ook de interne factoren kunnen van invloed zijn, bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, ontslag enzovoort.

Wat is een Personeelsschouw?

In de personeelsschouw worden alle medewerkers bezien op functioneren en op ontwikkelpotentieel afgezet tegen resultaten, gedragsindicatoren en competenties uit het kern- en kwaliteitenprofiel van het FGR. De schouw geeft daarmee inzicht in de kwaliteit van een afdeling of directie.

Wat is een strategische personeelsplanning?

Een strategische personeelsplanning is een middel dat jou helpt met het in kaart brengen van de toekomstige personeels uitdagingen. Een strategische personeelsplanning bestaat uit een analyse over de huidige personeelsplanning, de veranderingen in de toekomst en een plan van aanpak.

Wat zijn HR processen?

Een HRM-systeem is een softwarepakket waarmee processen rondom personeelszaken efficiënt worden geregeld. Veel processen die voorheen handmatig moesten worden geregeld, geregistreerd of bijgehouden, kunnen dankzij een HRM-systeem worden geautomatiseerd.

Welke processen horen er bij HRM?

Door administratieve HR werkzaamheden zoveel mogelijk bij de bron (de medewerker zelf) neer te leggen, heeft de HR afdeling veel meer tijd voor andere belangrijke HR thema’s, zoals verzuimmanagement, ontwikkeling van medewerkers of strategische personeelsplanning.

Wat zijn kwalitatieve personeelsbehoefte?

Kwalitatieve personeelsbehoefte is het aantal medewerkers dat u nodig heeft. Kwantitatieve personeelsbehoefte is de eisen waaraan de medewerkers moeten voldoen: welke opleiding of diploma’s hebben ze nodig, wat voor werkervaring is vereist, wat zijn de persoonskenmerken waarover ze moeten beschikken?