Hoe lang duurt de klim naar Alpe d Huez?

Ongetrainde vrouwen met een ADV van 2 Watt/kg doen 114 minuten over de klim. Bij het lopen doet snelle Eddy met een VO2 max van 55,5 ml/kg/min 102 minuten over de klim. Wereldtoppers met een VO2 max van 88 doen de klim in 64 minuten. Ongetrainde vrouwen met een VO2 max van 27,2 doen 204 minuten over de klim.

Hoe stijl is de Alpe d Huez?

De top van de Alpe d’Huez heeft een hoogte van 1860 meter. Vanaf het dorpje Bourg d’Oisans leg je 1061 hoogtemeters af. Het gemiddelde stijgingspercentage is 7,9% met in het begin het steilste stuk van 11%. De klim bestaat uit 21 haarspeldbochten.

Hoe hoog is Alpe d HuZes?

1,860 m
Alpe d’Huez/Elevation

Hoe zwaar is de Alpe d Huez?

De klim is zwaar, met meer dan tien kilometer stevig klimmen. Maar zoals zo vaak met beruchte klimmen is het ook weer niet ‘zo erg’ als veel wielrenners wielen doen (laten) geloven. Op de Alpe d’Huez is het goed mogelijk om een lekker ritme te vinden.

Hoeveel hoogtemeters Mont Ventoux?

Vanaf Bédoin is de Mont Ventoux 21.4 km lang. Over deze afstand overbrug je 1639 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 7.6 %.

Hoeveel bochten heeft de Alpe d Huez?

De Alpe d’Huez rit met zijn 21 bochten speelt een belangrijke rol tijdens de Tour de France en is een onvermijdelijke etappe tijdens de ronde van Frankrijk. De 21 panelen vormen mijlpalen voor de renners tijdens deze race tegen de klok van 14 km met een hoogteverschil van 1.120 m.

Wat is een goede tijd Alpe d Huez?

Snelste beklimmingen bij Tour de France De snelste geregistreerde beklimming van de Alpe d’Huez staat sinds de Tour van 1997 op naam van Marco Pantani, die de 14.5 km in 37 minuten en 35 seconden aflegde met een gemiddelde snelheid van 22.0 km/h.

Wat te doen in Alpe d Huez zomer?

 • Alpe d’Huez. 1.157.
 • Grotte De Glace. Kunstgalerieën.
 • Eglise Notre-Dame-des-Neiges. 131.
 • Musee d’Huez et de l’Oisans. Specialiteitenmusea.
 • Luge 4 Saisons sur Rail. Speeltuinen • Ski- & snowboardgebieden.
 • Palais des Sports. Sportcomplexen.
 • Site archeologique de Brandes. Historische musea.
 • Piscine couverte à l’Alpe d’Huez.

Hoe beklim je de Mont Ventoux?

Bereid je goed voor op een zware beklimming

 1. Zorg voor een goede lichamelijke conditie.
 2. Train vooraf, fiets minimaal 1.000 km, verdeeld over 2 à 3 ritten van 3 uur per week, zo mogelijk met hoogteverschil.
 3. Eet en drink gezond.
 4. Zorg voor een geschikte fiets, met goede remmen en een goed verzet.

Hoe lang doe je over de Mont Ventoux?

De totale klim naar boven is 21 kilometer lang en telt ongeveer honderd bochten. De gemiddelde klimtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 25 minuten. Snelste tijd ooit: Iban Mayo 55″51′. Volgens de Club des Cinglés du Mont Ventoux is dit de moeilijkste klim van de drie.

Hoe moeilijk is de Mont Ventoux?

Het stijgingspercentage van de komende 5 kilometer ligt tussen de 6% en de 8%. Een verademing vergeleken na de zware kilometers door het bos, maar het is geheel afhankelijk van de weersomstandigheden hoe zwaar dit stuk is. Waait het hard en heb je wind tegen is dit stuk zwaarder dan het bos.

Waar is de finish van de Alpe d Huez?

Deelnemers aan de Marmotte en Alpe d’Huzes weten dat je er bij de fontein nog niet helemaal bent. Je moet nog onder het tunneltje door, dient bocht 0 nog te passeren en zigzagt dan richting het Palais des sport, waar de finish is. Deze laatste kilometer is niet zo lastig meer, maar je gaat wel degelijk nog bergop.