Miksi kannattaa lähteä vaihtoon?

Vaihdossa pääset näkemään ja kokemaan paljon asioita kansainvälisessä ympäristössä sekä tapaamaan ihmisiä eri kulttuureista. Kielitaidon lisäksi myös kansainvälistä kokemusta arvostetaan suuresti nykypäivän opiskelu- ja työelämässä.

Milloin voi lähteä vaihtoon?

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Poikkeuksena on kuitenkin ammatillinen opettajakorkeakoulu ja ylemmät amk-tutkinnot, joiden opiskelijat voivat lähteä vaihtoon jo ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Myös harjoitteluvaihtoon voi lähteä jo ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.

Mihin maahan vaihtoon?

Lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista vaihto-opiskelijoista valitsee kohdemaansa Euroopan sisältä. Suosituimpia kohteita ovat jo vuosia olleet Saksa, Espanja, Britannia, Hollanti, Ruotsi ja Ranska. Saksan ja Britannian suosio on kuitenkin laskussa, kun taas yhä useampi haluaa Espanjaan.

Voiko yliopistossa mennä vaihtoon?

Voinko lähteä vaihtoon useamman kerran? Kyllä. Jokaisella tutkintoasteella on mahdollista opiskella Erasmus-ohjelman kautta 12 kuukautta ulkomailla. Voit siis lähteä halutessasi opintojen salliessa esimerkiksi kandidaatin tutkinnon aikana 2x 6kk vaihtoon.

Mitä vaihdossa opiskellaan?

Vaihdossa voit opiskella tutkintoon kuuluvia pää- tai sivuaineopintoja. Niiden rinnalla voi suorittaa myös kieliopintoja (esim. kohdemaan kielikursseja). Tutkintoon on mahdollista sijoittaa myös ulkomaisessa korkeakoulussa suoritettu opintokokonaisuus, jota ei ole JY:ssa tarjolla.

Mitä hyötyä ulkomailla opiskelusta?

Opiskelija kerryttää osaamista, jota hän tulee takuulla tarvitsemaan tulevaisuudessa työelämässä. Näihin kuuluvat esimerkiksi kielitaito, erilaisten kulttuurien kohtaaminen, kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, joustavuus, sitkeys ja ongelmanratkaisukyky.

Mitä on vaihto opiskelu?

Vaihto-opiskelu antaa arvokasta kansainvälistä kokemusta samalla kun saat uusia ystäviä, kehität kielitaitoasi ja sekä koet unohtumattomia hetkiä uudessa maassa. Opiskelijavaihtoon lähtö vaatii rohkeutta, mutta se kannattaa. Opiskelijavaihtoon voivat lähteä kaikki opiskelijat iästä riippumatta.

Mitä opiskella vaihdossa?

Mitä maksaa vaihto oppilasvuosi?

Vaihto-oppilasvuosi USA:ssa 2021/22 hinnat

Organisaatio Hinta Kokonaiskustannus
Mirlo 10750 € 13570
Rotary 2200 € 6770
STS 11490 € 15160
TR-Kielimatkat 8700 € 12920

Miten Erasmus Vaihtoon voi päästä?

Opiskelijan omalla oppilaitoksella sekä vastaanottavalla oppilaitoksella on oltava korkeakoulujen välinen sopimus, jotta Erasmus+ -vaihto on mahdollinen. Erasmus+ -vaihtoon haetaan oman oppilaitoksen kansainvälisten asioiden toimiston ja/tai Erasmus+ -toimiston kautta. Ulkomaanjakson pituus on 3–12 kuukautta.

Mitä Vaihtovuosi maksaa?

Minkä järjestön kautta vaihtoon?

Vaihtoon voi lähteä usean eri vaihto-oppilasjärjestön kautta, joista osa on voittoa tavoittelemattomia ja osa kaupallisia. Vaihtoja järjestää esimerkiksi Explorius, Rotary, AFS, YFU, STS ja EF. Järjestöjen käytännöissä ja hinnoissa voi olla suuriakin eroja, joten järjestöjä kannattaa vertailla keskenään.