Waar krijg je snel blauwe plekken?

Je hebt veel in de zon gelegen Doordat de zon de elasticiteit en spanning van de huid vermindert, kan het er ook voor zorgen dat je snel blauwe plekken krijgt. Als je snel en vaak blauwe plekken hebt op lichaamsdelen die veel zonlicht zien, zoals je armen en onderbenen, dan zou het wel eens aan de zon kunnen liggen.

Waarom heeft iemand snel blauwe plekken?

De huid beschermt de bloedvaatjes en dus hebben mensen met een kwetsbare, dunne huid sneller blauwe plekken dan mensen met een dikkere, sterke huid. “Vrouwen hebben over het algemeen vaker dan mannen last van blauwe plekken”, zegt Meijer.

Hoe snel kan je een blauwe plek krijgen?

Een blauwe plek, bloeduitstorting of hematoom is een veelvoorkomend verschijnsel. Door stoten of vallen ontstaat een onderhuidse bloeding. Dit leidt tot een blauwpaarse vlek die meestal na enkele dagen verkleurt en verdwijnt. Wist je dat vrouwen en ouderen sneller blauwe plekken krijgen?

Kan je blauwe plekken krijgen door spierpijn?

Een virusinfectie, zoals griep, kan gepaard gaan met spierpijn. (SPIER)KNEUZING Een kneuzing is een beschadiging van onderhuids bindweefsel of van een spier door bijvoorbeeld vallen of stoten. Er ontstaat dan een bloeduitstorting (blauwe plek).

Wat te doen tegen een blauwe plek?

Door te koelen trekken bloedvaten samen waardoor de bloeduitstorting en zwelling minder groot wordt. Daarbij zorgt ijs voor verlichting. Er zijn hiervoor speciale ‘icepacks’ verkrijgbaar, maar je kunt ook iets gebruiken wat thuis in de vriezer ligt, zoals een koelelement of een zakje diepvriesgroenten.

Hoeveel bladzijden heeft het boek blauwe plekken?

Blauwe plekken (kinderboek)

Blauwe plekken
Auteur(s) Anke de Vries
Uitgever Lemniscaat
Uitgegeven 1992
Pagina’s 179

Kan een blauwe plek blijvend zijn?

Hoewel blauwe plekken en externe bloedingen al vervelend genoeg zijn, vormen interne bloedingen in je gewrichten en spieren meer reden tot zorg. Omdat deze kunnen leiden tot blijvende schade en zelfs tot blijvende invaliditeit.

Hoe verzorg je het best een blauwe plek?

Enkele tips om blauwe plekken te behandelen zodat ze zo snel mogelijk verdwijnen….Blauwe plekken genezen een stuk sneller met deze tips

  1. Rust.
  2. IJs.
  3. Vitamine C.
  4. Raak het niet aan.
  5. Smeer Arnica zalf.
  6. Rook niet.
  7. Vermijd bepaalde medicatie.

Kun je blauwe plekken krijgen van krabben?

Zo kan de oorzaak relatief onschuldig zijn – denk bijvoorbeeld aan een beschadiging van de huid bij te hard krabben, een zuigzoen of aan hard hoesten – of kunnen ze te wijten zijn aan gebruik van bepaalde medicijnen, zoals bepaalde antibiotica, bloedverdunners of corticosteroïden.

Wat zijn de blauwe plekken op armen en benen?

Spontane blauwe plekken op armen en benen Iedereen heeft wel eens een blauwe plek, zonder te weten waardoor deze is veroorzaakt. Leukemie is een verzamelnaam voor een aantal verschillende soorten kankers van het beenmerg, waarbij de groei en vorming van de witte bloedcellen verstoord is.

Waarom blauwe plekken krijgen?

Spontaan of gemakkelijk blauwe plekken krijgen duidt soms op een ernstige onderliggende aandoening, zoals een probleem met bloedstolling of een bloedziekte. Raadpleeg je huisarts als je regelmatig last hebt van grote blauwe plekken, vooral als je blauwe plekken op je romp, rug of gezicht hebt, of als je blauwe plekken ontwikkelt zonder bekende

Wat is de blauwe plek in de huid?

Een blauwe plek ontstaat wanneer een bloedvat beschadigd raakt door bijvoorbeeld een stoot. Door de beschadiging kan er bloed uit het bloedvat lekken en een bloeduitstorting veroorzaken. Hierdoor ontstaan er in de huid plekken die in eerste instantie rood of blauw van kleur zijn.