Hoe statuten bvba opzoeken?

Opzoeking via Public Search – KBO Deze databank is publiek toegankelijk. Opzoekingen kan u doen door het ondernemingsnummer of de commerciële of maatschappelijke benaming in te vullen en dan te klikken op ZOEK ONDERNEMING. Helemaal onderaan heeft u dan de link naar de publicaties in het Belgisch Staatsblad.

Hoe opzoeken in Staatsblad?

Je kan die documenten opzoeken voor alle ondernemingen, organisaties en verenigingen via: https://www.ejustice.just.fgov.be/tsv/tsvn.htm.

Hoe vzw opzoeken?

Als U een VZW grondig wil bekijken dan is het in ieder geval nodig om zowel een opzoeking te doen in de referentiedatabank Verenigingen (voor de periode 1981 tot 30 juni 2003) en in de referentiedatabank rechtspersonen (voor de periode vanaf 1 juli 2003).

Hoe opzoeken Belgisch Staatsblad?

Je moet de papieren versie opvragen bij de griffie van de ondernemingsrechtbank. Klik op opzoeking om de zoekopdracht te starten. Het aantal gevonden records verschijnt naast ‘opzoeking’. Klikken op ‘lijst’ leidt je vervolgens naar de gevonden resultaten.

Wat zijn de statuten van een vennootschap?

De statuten vormen de basis van de oprichtingsakte van je vennootschap.. Het is als het ware de grondwet van je onderneming. In dit document worden de rechten en de plichten van de verschillende partijen bepaald. Wanneer de ondernemer een NV, BV of CV opstart, moet de notaris de oprichtingsakte opstellen.

Waar kan ik statuten opvragen?

Als je de statuten kwijt bent kan je deze opvragen bij de Kamer van Koophandel. Voor oudere statuten geldt dat je die bij de notaris die de onderneming heeft opgericht kan opvragen.

Hoe bewindvoerder opzoeken?

Twijfelt u of iemand onder een voorlopig bewind staat, dan kunt u dit opzoeken door de naam van deze persoon in te geven op de website van het Belgisch Staatsblad http://www.ejustice.just.fgov.be .

Wat staat er in het staatsblad?

Een staatsblad is een publicatieblad voor wettelijk voorgeschreven bekendmakingen, waaronder de nieuwe wetten van een land. In het algemeen hoort een wet of een vergelijkbaar algemeen bindend voorschrift gepubliceerd te worden zodat burgers kunnen weten aan welke voorschriften ze zich moeten houden.

Waar vind ik statuten van een bedrijf?

Hoe weten wie aandeelhouder is?

Iedereen mag een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel opvragen. In het uittreksel staat wie de aandeelhouders zijn. Je kunt ook tot een bepaalde hoogte concernrelaties inzien, dus hoe de moedermaatschappij en dochtermaatschappij verhoudingen zijn binnen een groep van vennootschappen.

Hoeveel keer verschijnt het staatsblad?

Welke lezers het online Staatsblad bereikt, is voor Verrezen niet helemaal duidelijk. “We weten alleen dat de inhoudstafel dagelijks 40.000 keer bekeken wordt.”

Wat moet er in de statuten van een vzw staan?

De statuten gelden als de grondwet van de vereniging. Ze beschrijven de rechten en plichten van de leden en van het bestuursorgaan, ze structureren de vereniging, … Ze bepalen ook wie lid kan worden van de vzw en van het bestuursorgaan. De wet vereist dat de statuten ten minste in twee exemplaren worden opgemaakt.