Wat kun je doen met toegepaste economische wetenschappen?

Dankzij de brede oriëntatie in je bachelor de vergevorderde specialisatie in je master ben je bovendien goed voorbereid op een leidinggevende functie. De job van bijvoorbeeld consulent, accountant of revisor kan je zelfs als zelfstandige uitoefenen. Een eigen bedrijf of dienstverlenend kantoor is dus ook een optie.

Welke master TEW?

Master in de toegepaste economische wetenschappen (Leuven) In de master in de toegepaste economische wetenschappen verwerf je diepgaande kennis en vaardigheden in een bedrijfskundige specialisatie zoals entrepreneurship, marketing, accountancy of personeel en organisatie.

Wat na TEW kul?

De bachelor bereidt je voor op een aansluitende masteropleiding, waarin je je verder specialiseert in een domein naar keuze. Veel studenten stromen door naar de masteropleiding toegepaste economische wetenschappen of de Engelstalige Master of Business Economics.

Waarom TEW?

De opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen vormt bedrijfseconomen die richting kunnen geven aan een bedrijf. Je bekijkt een bedrijf zowel vanuit economisch oogpunt als vanuit een breder maatschappelijk perspectief. …

Wat kun je doen met Bedrijfswetenschappen?

Beroepen Bedrijfskunde

  • Projectmanager. Je waakt over voortgang en succes van projecten en geeft leiding aan projectmedewerkers.
  • Business consultant/analist. Je verbetert bedrijven met bedrijfskundige inzichten.
  • Proces- en kwaliteitsmanager.
  • Junior organisatieadviseur.
  • Beleidsmedewerker.
  • Overzicht bedrijfskundige beroepen.

Wat kun je doen met handelsingenieur?

Wat is, wat doet een handelsingenieur? Als handelsingenieur ben je in een onderneming in staat om het jargon van je medewerkers of collega’s te begrijpen, of het nu gaat om ingenieurs, juristen, informatici of andere specialisten en je kan zelfstandig of samen met hen tot beleidsbeslissingen komen.

Wat kun je worden met Bedrijfswetenschappen?

Wat kun je worden met Bedrijfskunde?

  • Projectmanager. Je waakt over voortgang en succes van projecten en geeft leiding aan projectmedewerkers.
  • Business consultant/analist.
  • Proces- en kwaliteitsmanager.
  • Junior organisatieadviseur.
  • Beleidsmedewerker.
  • Overzicht bedrijfskundige beroepen.

Wat kan je doen met een diploma bedrijfskunde?

De Master in de Bedrijfskunde leert je de (academische) vaardigheden om in het management van een organisatie werkzaam te zijn. Het opent carrière perspectieven in diverse gebieden zoals marketing, financiën, logistiek en overheid.

Hoelang duurt TEW?

De Vlaamse opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen Toegepaste Economische Wetenschappen (afgekort TEW) is een Vlaamse universitaire opleiding. De opleiding bestaat uit een driejarige academische bachelor waarna nog een eenjarige specifieke master behaald kan worden.

Hoe lang duurt een opleiding Economie?

De bacheloropleiding Economie en Bedrijfseconomie duurt drie jaar. In aansluiting op deze basis kun je kiezen voor een masteropleiding van één of twee jaar en je specialiseren of aan het werk gaan.

Wat houd Economische Wetenschappen in?

De opleiding Economische Wetenschappen is een brede opleiding die de werking van de globale economie bestudeert. Alle economische actoren en hun onderlinge interactie komen aan bod: gezinnen, bedrijven, financiële instellingen, overheid en buitenland.

Wat kan een bedrijfskundige?

Bedrijfskunde houdt zich vooral bezig met inkoop, verkoop en marketing, kwaliteitszorg, ondernemingsfinanciering, management van bedrijfsprocessen, personeelszaken en bedrijfsstrategie. Ook juridische, psychologische en technische processen in bedrijven komen aan bod.