Is er nog koopavond in Maastricht?

Volgens de Winkeltijdenwet mogen de winkels van maandag tot en met zaterdag open zijn tussen 06.00 en 22.00 uur. Op zondag in de gemeente Maastricht tussen 12.00 en 18.00 uur. Iedere donderdag is koopavond tot 21.00 uur.

Wat is vandaag open in Maastricht?

Openingstijden

Maandag 12:00 – 18:00 uur
Donderdag 10:00 – 20:00 uur
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 10:00 – 18.00 uur
Zondag* vanaf 12:00 uur

Is vandaag koopzondag in Maastricht?

Iedere zondag tussen 12.00 en 18.00 uur zijn de meeste winkels open in het centrum van Maastricht. En ook op een groot aantal feestdagen, zoals 2e paasdag, 2e pinksterdag en Hemelvaartsdag kun je je winkelhart ophalen.

Wat valt onder koopavond?

Koopavond is een avond in de week dat winkels langer geopend zijn. In Nederland, sinds 1976, is dat meestal tot 21.00 uur.

Is Maastricht open op Hemelvaart?

In Maastricht kunnen winkels vrijwel elke zondag open zijn. Uitzondering zijn nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste en tweede kerstdag. Ook op de feestdagen tweede paasdag, tweede pinksterdag en Hemelvaart is winkelen in de bourgondische stad mogelijk.

Is er vandaag koopzondag in Kerkrade centrum?

In de gemeente Kerkrade mogen winkels open zijn op zon- en feestdagen, behalve nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag.

Wat is open in Maastricht tijdens Corona?

Bijna alle locaties (van theater tot musea) zijn weer volledig open. In de horeca kan je op dit moment tot 00:00 uur terecht, mits je een vaste zitplaats hebt en 1,5 meter afstand houdt van mensen uit een ander huishouden. Ook evenementen zijn weer mogelijk, met zitplaats.

Is Weert vandaag open?

Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert. De meeste winkels in de binnenstad zijn dan open, van 13.00 tot 17.00 uur. Naast deze koopzondagen zijn de winkels dit jaar extra geopend tijdens Winters Weert, in de decembermaand.

Is vandaag koopzondag in Sittard?

Koopzondagen historische binnenstad Sittard De winkeliers in het centrum van Sittard mogen zelf bepalen of zij op zondagen wel of niet zijn geopend. Een meerderheid van de winkels is geopend op iedere laatste zondag van de maand. Een aantal winkels zijn op alle zondagen geopend.

Is er vandaag koopzondag in Kerkrade Centrum?

Wat staat er in de winkelwet?

De Winkeltijdenwet is een Nederlandse wet, die bepaalt wanneer en hoelang winkels open mogen zijn. Deze wet bepaalt dat winkels alleen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds open mogen zijn en niet op zon- en christelijke feestdagen.

Waarom koopavond?

Volgens de website van het RTL Nieuws werd de koopavond in de jaren vijftig ingevoerd door winkeliers. Vroeger kregen arbeiders namelijk wekelijks uitbetaald, op donderdag of op vrijdag. Winkeliers speelden daarop in door de zaak op donderdag of vrijdag tot 21.00 uur open te houden.

Wat is de koopzondag in Maastricht?

In Maastricht is bijna iedere zondag koopzondag! De winkels in het centrum zijn dan open tussen 12.00 en 18.00 uur. En ook op een groot aantal feestdagen, zoals 2e paasdag, 2e pinksterdag en Hemelvaartsdag kun je je winkelhart ophalen. Zo shop je bijna 365 dagen per jaar in Maastricht, de gezelligste winkelstad van Nederland.

Wanneer kun je winkelen in Maastricht?

Maastricht. Lekker winkelen op zondag. In de Maastrichtse binnenstad mogen de winkels vrijwel elke zondag open zijn, behalve wanneer deze vallen op op nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste en tweede kerstdag. Op tweede paasdag, tweede pinksterdag en Hemelvaart kun je ook shoppen in de Zuid-Limburgse hoofdstad.

Wanneer kun je shoppen in de Maastrichtse binnenstad?

In de Maastrichtse binnenstad mogen de winkels vrijwel elke zondag open zijn, behalve wanneer deze vallen op op nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste en tweede kerstdag. Op tweede paasdag, tweede pinksterdag en Hemelvaart kun je ook shoppen in de Zuid-Limburgse hoofdstad.