Wat is een Voetwrat?

Voetwratten zijn gewone wratten die in het eelt van de voetzool zitten. Door lopen worden voetwratten in de voetzool gedrukt; soms doen ze pijn bij het lopen. Waterwratten zijn minder bekend. Ze zijn glad, klein en er zit een putje in.

Welke wratten mag een pedicure behandelen?

De pedicure kan ook voetzoolwratten verwijderen, maar pas na overleg met de arts. In dat geval kan de behandeling effectief uitgevoerd worden met een chemische pakking. Om de pijn te verzachten kan de pedicure de wrat drukvrij leggen door middel van polstermateriaal of een feedbackzool.

Hoe behandel je een Doornwrat?

De behandeling

  1. De zalf of aanstipvloeistof eenmaal per dag aanbrengen.
  2. De behandelde wrat bedekken onder een pleister.
  3. Om beschadiging van de huid om de wrat heen te voorkomen, de huid voor de behandeling met zinkzalf of vaseline insmeren.
  4. De verweekte huidlaag regelmatig weghalen met een vijltje of met puimsteen.

Hoe herken je een wrat op de voet?

De gewone wrat is een koepelvorming bultje op de huid, meestal met een hard, onregelmatig oppervlak. Voetwratten (Verruca plantaris) zijn wratten op de voetzolen. Door de druk van het lichaamsgewicht tijdens het lopen en staan, zijn voetwratten vaak vlak of groeien ze naar binnen. Ze kunnen erg pijnlijk worden.

Wat te doen bij wratten kind?

Wratten hoeven alleen behandeld te worden als uw kind er veel last van heeft. Voetwratten bijvoorbeeld kunnen pijn geven bij staan of lopen. U kunt de wratten zelf insmeren met salicylzuurzalf of laten bevriezen bij de huisarts. De behandeling van een wrat geeft vaak meer klachten dan de wrat zelf.

Hoe kom ik van Steelwratjes af?

Behandeling van steelwratjes

  1. De huisarts kan fibromen verwijderen door ze weg te knippen met een steriele schaar.
  2. Een andere optie is het wegschrapen van de steelwrat.
  3. Steelwratjes verwijderen kan ook door middel van cryotherapie.